PGE VIVE KIELCE

Oświadczenie dot. zmiany Prezesa Stowarzyszenia

Autor: Dodano: 2017-07-05, 08:38 1

W związku z licznymi zapytaniami wynikającymi z ukazania się w ostatnim okresie doniesień medialnych mówiących o tym, iż Bertus Servaas nie jest Prezesem Klubu pragniemy wyjaśnić stan formalny obecnej sytuacji.

Bertus Servaas nadal pozostaje Prezesem KS Vive Handball Kielce Spółka Akcyjna, która od roku po zmianach prawnych dotyczących ligi zawodowej, jest odpowiedzialna za funkcjonowanie pierwszej drużyny występującej w rozgrywkach PGNiG Superligi i Lidze Mistrzów.

W dniu 21 czerwca 2017 odbyło się doroczne Walne Zgromadzenie Członków Stowarzyszenia Sportowego KS Vive Kielce, w którego strukturach sportowych są II zespół i drużyny młodzieżowe. W jego efekcie został wybrany Zarząd Klubu. Skład osobowy nie uległ zmianie, jednakże jest planowana zmiana na stanowisku Prezesa Zarządu. Funkcję tę ma w nowej kadencji pełnić Marian Urban. Bertus Servaas ma zostać Wiceprezesem Zarządu podobnie jak Tadeusz Dziedzic.

Współpraca pomiędzy Spółką i Stowarzyszeniem nie ulega zmianie.

Ocena:

Komentarze (1)

Dołacz do dyskusji
  • grzesiekk :
    + 0 -

Congratulations, good job.
    Now, club will be even better!!!!
    Kto nie rozumie podzialu?!
    Przeciez teraz jest duuzo lepiej bo Bert skupi sie tylko na 1 druzynie zamiast samemu zajmowac sie dodatkowo 2 druzyną i grupami mlodziezowymi bedzie dzialal dla dobra 1 zespolu.
    Smiem twierdzic, ze gdyby Bert zamarzyl sobie lot na Marsa to w niedalekiej przyszlosci by sie to ziscilo:)
    Czego sie nie dotknie zamienia w zloto...wiec ponownie czekamy na klubowe MŚ! bo tego trofeum nam brakuje:) ale by to sie spelnilo to ponownie trzeba wygrac LM!

zgłoś do usunięcia