30.08.2023, 13:16
News Poza boiskiem

Oświadczenie Zarządu KS Vive Kielce

Szanowni Państwo,

Ze względu na informacje, które pojawiły się w mediach w sprawie blokowania sprzedaży akcji spółki KS VIVE Handball Kielce S.A. przez Stowarzyszenie KS Vive Kielce, oświadczamy, że Zarząd Stowarzyszenia podjął decyzję zwołania nadzwyczajnego zebrania członków, które zadecyduje o sprzedaży 51% akcji spółki. Zgodnie ze statutem Stowarzyszenia, jedynym władnym organem w tym temacie jest walne zgromadzenie członków. Odbędzie się ono zgodnie ze statutem stowarzyszenia w trakcie 14 dni od powiadomienia członków stowarzyszenia, co zostanie wykonane niezwłocznie.

Informujemy jednocześnie, że do Stowarzyszenia nie wpłynęło do dziś żadne pismo odnośnie zainteresowania zakupu akcji Spółki od zainteresowanego zakupem podmiotu.

Stowarzyszeniu w głównej mierze zależy na dobru zarówno pierwszej drużyny występującej w ORLEN Superlidze i arenach europejskich, jak i dalszym szkoleniu młodzieży, co jak pokazują najnowsze rankingi robione jest najlepiej w Polsce.

Pozostajemy z szacunkiem

Zarząd KS Vive Kielce